Lite information

5 juli, 2018 at 8:35

Tänkte uppdatera er lite med vad som hänt på Tallskär sen sist.

ALTAN
Elen vid altan är klar. Det finns tre strömbrytare upp till höger när du kommer in på altan. De tänder altan + tre lamor utanför, östra delen av kajen plus bryggan, västra delen av kajen och den bryggan. Vi har delat upp det för att man inte ska behöva tända alla lampor samtidigt och på så vis kunna spara lite på strömmen.

STIGEN
10 stycken belysnings stolpar är uppsatta längst stigen från altan till klubbhuset. Bra jobbat Håkan, Anders K och Peter!
Stolparna har en egen solcell och eget batteri. Dessa tänds också när det blir mörkt och lyser upp extra mycket när det kommer någon gåendes.

BASTUN
Elen i bastun är klar och det finns lampor på spången och bastubryggan. Dessa är kopplade till ett skymningsrelä som tänds när det blir mörkt. Dock måste detta system slås på. Det gör man i ”relaxen” utanför själva basturummet. Lyft på locken och vrid de två strömbrytarna till ”1”. Då kommer det lysa när mörkret kommer. Stäng gärna av systemet om du är sist att lämna Tallskär på t ex. en söndag.
Lamporna i relaxen och bastun tänds utan att strömbrytarna står på ”1”.
En ny lampa är monterad vid hörnet mot veden. Den har en egen strömbrytare bredvid sig.

TOALETTERNA
Belysning finns att tända med vanlig strömbrytare på både toaletterna. Inne på damernas finns TVÅ strömbrytare. En som tänder den vanliga lampan och en som slår på ”systemet” för ytterbelysningen för toaletterna. När man slår på den kommer ytterlampan att tändas när det blir mörkt ute. Det är bra om man kommer ihåg att stänga av ”systemet” om man är sist att lämna Tallskär. Det är dumt att det står och lyser när ingen är där.

KLUBBSTUGAN
Elen i klubbstugan är färdigdragen och alla lampor är på plats både i stugan och gästrummet. Anders B gjorde det sista för ett par veckor sedan.
Nya lampor med skymningsrelä och rörelsedetektorer är monterade på gaveln när du kommer upp mot klubbhuset och utanför dörren. Dessa tänds alltså automatiskt när det är mörkt och någon kommer gåendes.

En ny 12v TV är inhandlad.

Jag har beställt 2,1A USB uttag för ”laddstation” för mobiler och plattor både till klubbstugan och gästrummet.

Vi ses väl på Tallskär.
Tallskärsgruppen Håkan, Johan och Ari
Genom Johan